Cześć. Po przeczytaniu forów i lepkiego w tym forum zdecydowałem się na mod sprzęgła, aby spróbować rozwiązać problem z uruchomieniem, który mam z moim motocyklem. Przy wszystkim, co jest czymś więcej niż powolnym, stałym starcie, sprzęgło zgrzyta, czuje się okropnie i wydaje straszny hałas. Ale nie ślizga się w żadnym innym momencie jazdy. Czytałem o innych osobach mających ten problem, ale tak naprawdę żadne rozwiązania nie zostały zasugerowane. Zatem zacząłem rozbierać moje sprzęgło dzisiaj wieczorem i zacząłem sprawdzać moje tarcze sprzęgła.
Moje ustalenia są takie, że tarcze sprzęgła są 0,2 mm poniżej limitu eksploatacyjnego. 2,4 to limit, 2,6 to pomiar. Czy wymieniłbyś je, jaki jest pomiar tarczy napędowej na nowej tarczy? Jak oceniane są zestawy EBC, czy najlepiej wybrać oryginalny?
Moją drugą obserwacją było to, że moje sprężyny sprzęgła przekraczają limit eksploatacyjny. Czy to może powodować problem, którego doświadczam?
I na koniec, czy mam rację mówiąc, że mod powinien polegać na wywierceniu otworów na koszu i zmianie odpowiedniej podkładki dla wariantu 750 cm3?
Wszelkie uwagi mile widziane.
Dzięki
Moje ustalenia są takie, że tarcze sprzęgła są 0,2 mm poniżej limitu eksploatacyjnego. 2,4 to limit, 2,6 to pomiar. Czy wymieniłbyś je, jaki jest pomiar tarczy napędowej na nowej tarczy? Jak oceniane są zestawy EBC, czy najlepiej wybrać oryginalny?
Moją drugą obserwacją było to, że moje sprężyny sprzęgła przekraczają limit eksploatacyjny. Czy to może powodować problem, którego doświadczam?
I na koniec, czy mam rację mówiąc, że mod powinien polegać na wywierceniu otworów na koszu i zmianie odpowiedniej podkładki dla wariantu 750 cm3?
Wszelkie uwagi mile widziane.
Dzięki