Electrical Issue - Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-24-2019, 01:14 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Electrical Issue

So my wife has an '03 Busa. when we bought the bike it came with HIDs installed on them and worked perfectly, hi and lo beams. Now I have noticed only the hi beam works and it doenst matter if the switch is on hi or lo it stays on hi. could this issue be causing a rectifier and/or stator to burn out? thanx in advance
djbricks973 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 02-21-2019, 06:42 PM
Squid
 
Join Date: Jan 2007
Location: NEW YORK
Posts: 15
Re: Electrical Issue

Might just be a bulb or ballast. Hopefully it's a plug and play kit and you could just put a regular bulb in to test it.
JUANPSI is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 05-06-2019, 08:14 PM
Lifetime Premium
 
TwistedMister's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 3,377
Re: Electrical Issue

hey man, do yourself a favor and remove the nose and remove everything that's HID, toss it, get your headlight loom back to stock, if they butchered it find a new one and install that


cyclopsadventure whatever for the LED specific for the Busa, hope that's OK to say if not delete it you can find LED kits everywhere but they are tricky with fans and so forth, the busa has a spacer on the H7 or a thicket base plate, car ones don't so it MUST be Busa specific kit, try to get the CREE XHP50 emitters, at least two on each stick, oh boy my high beam is UNREAL.. and its so bright now there is no way cars can miss the lo beam, real white so its cuts through the sun and glare.. perfect for a bike, lights up reflector signs miles away, no jokes man its crazy..... unreal how bright they are and how far they light up, its basically upgrading it to modern lighting, I did ALL my lights man..

I got a set of those $24 mirror signals and a set of those 8 hole LED front signals and MAN what a difference, up front with the lighting, it unreal with the LED headlights

for the rear I have a stock under tail so I picked up a set of BMW RR 1000 rear signals, WOW

then for the tail brake I got an integrated CLEAR LED I have two signals in back each side and two signals in front each side, even the mirror has and arrow that lights so nice, its just modernized and saving energy.. those PIAAs I was running really sucked the juice, LED's run cool, mo betta for wiring and so forth, more stable

I recommend every swap all lights to LED, don't have to do the clocks they are already LED but the rest, oh yea, I believe only thing left that's filament is the plate bulb and that's going to be swapped for LED?

but my brake light is unreal people say it blinds them to look at it... WHAT I WANT
TwistedMister is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 05-07-2019, 07:56 AM
Expert
 
gottspeed's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Alberta
Motorcycle: K41K
Posts: 3,459
Re: Electrical Issue

Quote:
Originally Posted by TwistedMister View Post
hey man, do yourself a favor and remove the nose and remove everything that's HID, toss it, get your headlight loom back to stock, if they butchered it find a new one and install that


cyclopsadventure whatever for the LED specific for the Busa, hope that's OK to say if not delete it you can find LED kits everywhere but they are tricky with fans and so forth, the busa has a spacer on the H7 or a thicket base plate, car ones don't so it MUST be Busa specific kit, try to get the CREE XHP50 emitters, at least two on each stick, oh boy my high beam is UNREAL.. and its so bright now there is no way cars can miss the lo beam, real white so its cuts through the sun and glare.. perfect for a bike, lights up reflector signs miles away, no jokes man its crazy..... unreal how bright they are and how far they light up, its basically upgrading it to modern lighting, I did ALL my lights man..

I got a set of those $24 mirror signals and a set of those 8 hole LED front signals and MAN what a difference, up front with the lighting, it unreal with the LED headlights

for the rear I have a stock under tail so I picked up a set of BMW RR 1000 rear signals, WOW

then for the tail brake I got an integrated CLEAR LED I have two signals in back each side and two signals in front each side, even the mirror has and arrow that lights so nice, its just modernized and saving energy.. those PIAAs I was running really sucked the juice, LED's run cool, mo betta for wiring and so forth, more stable

I recommend every swap all lights to LED, don't have to do the clocks they are already LED but the rest, oh yea, I believe only thing left that's filament is the plate bulb and that's going to be swapped for LED?

but my brake light is unreal people say it blinds them to look at it... WHAT I WANT



Where did you get your LED bulbs?
gottspeed is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 05-13-2019, 01:25 AM
Lifetime Premium
 
TwistedMister's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 3,377
Re: Electrical Issue

Quote:
Originally Posted by gottspeed View Post
Where did you get your LED bulbs?

cyclopsadventure
TwistedMister is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
electrical issue! WillyJ Water Cooled Gixxers 8 05-07-2012 07:53 AM
fuel issue or electrical issue? need help Drazga 07-08 GSX-R1000 9 03-11-2012 10:29 PM
Electrical issue. Can you diagnose my problem? jcrose803 06-07 GSX-R600/750 7 02-24-2012 02:48 PM
Possible electrical issue with my 750 BiggsRR07 11 - Present GSX-R600/750 11 01-31-2012 02:30 PM
Whole bunch of Streetfighters Magazines UK lee Streetfighters 9 06-03-2005 03:41 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome