Bike wont start - Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-15-2019, 08:21 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Bike wont start

I was riding my bike for like 6 hours perfectly fine. I parked it and went to start it again about an hour later and it would not start.

The FI light is solid red and the dash says CHEK. I have tried to get a dealer code but one will not come up. I checked most of the safety features to see what the issue was but did not find anything.

When I turn the key to on and turn the killswitch on the injectors usually start to prime. That is no longer happening anymore.

Please help. I really want to get back to riding.
Christopher Santangelo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-15-2019, 10:33 PM
You should listen to me. No, seriously, listen to me.
 
Join Date: Oct 2008
Location: Santa Barbara
Motorcycle: Blue 2006 GSX-R1000
Posts: 7,409
Re: Bike wont start

The red LED is a general fault indicator that is turned on when the oil pressure is low, i.e. the engine isn't running. CHEC means that the cluster isn't getting data from the ECM, normally because the ECM isn't getting power. With the ignition on, check the voltage at the R lead on the eight pin SAP connector. It should be 5 V. You could also check the voltage at the W/R lead to the dealer mode connector. It should be something other than zero, but I'm not sure what. The problem commonly is with the side-stand switch or the kill switch. Will it crank? See the diagram on 7-10 of the service manual. Have you checked your fuses, particularly IGNITION?
BillV is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-02-2019, 08:25 PM
Track Day Winner
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 38
Not sure if you fixed the issue but I had almost the same issue a week ago. I would be out riding and the bike would just cut off. Power was still on but the dash would say CHEC while the kill switch was in the run position. Means the ECM is not communicating with the dash. The issue I had was the plug coming from the kill switch going into the main harness was bad. The orange with white wire that loops was not making a good contact. I could start the bike and jiggle the connector and the bike would shut off. I ordered a pigtail connector set of of Amazon and replaced the stock one from the kill switch and the harness side. Instantly fixed my issue. Been riding a week now and no issues.
Trooper182 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start up issues !?!?!?!? GiXX3rMaN Oil Cooled Gixxers 5 12-19-2017 03:02 AM
Can't get bike to start OneSlowCamaro General Bike Talk 7 10-06-2012 09:42 PM
04 and 05 gixxer 600 start switch button different Leopazzo 04-05 GSX-R600/750 2 05-08-2012 12:04 AM
no start but will start when push start lopez_cb_4 GSX-R600/GSX-R750 General forum 1 03-20-2011 09:20 PM
no start had dead battery--Im a noob gsXsP3edD3m0n 06-07 GSX-R600/750 5 06-08-2009 11:37 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome