No power to gauges and dash 89 750 - Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-20-2018, 10:54 PM Thread Starter
Amateur
 
bigtwin100's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: NJ
Posts: 941
No power to gauges and dash 89 750

Bike runs good. headlights, turn signals, brakes lights etc all work but entire gauge cluster does not. I unplugged the gauge harness and there is no power on any pins. All fuses good. Any thoughts?
bigtwin100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-22-2018, 12:30 PM
idiot
 
mark_E's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Zealand
Motorcycle: 1990 GSXR1100
Posts: 2,572
Re: No power to gauges and dash 89 750

broken -ve?
mark_E is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-23-2018, 06:56 PM Thread Starter
Amateur
 
bigtwin100's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: NJ
Posts: 941
What is ve?
bigtwin100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 10-23-2018, 07:19 PM
You should listen to me. No, seriously, listen to me.
 
Join Date: Oct 2008
Location: Santa Barbara
Motorcycle: Blue 2006 GSX-R1000
Posts: 7,518
Re: No power to gauges and dash 89 750

You need a service manual. The wiring diagram in it should make it easy to figure out where the problem is. Fuses can look OK but be bad so check them with an ohmmeter. The parts diagram seems to show a forward harness that somehow attaches to the main. I see a large shroud on the main that may be where things connect. That's a source of problem in later years as the unsealed contacts corrode. Possibly something like that is going on. But these are just guesses as I'm not familiar with the oilers.
BillV is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-24-2018, 03:08 PM
idiot
 
mark_E's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Zealand
Motorcycle: 1990 GSXR1100
Posts: 2,572
Re: No power to gauges and dash 89 750

I'm agreeing with the guy above and suggesting that your problem may specifically be a broken/corroded (in the connection block) negative wire that returns to your battery negative from your instrument cluster.
mark_E is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-25-2018, 02:23 AM
Lifetime Premium
 
Fireteacher's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Fairfax Station, VA
Motorcycle: 2007 GSX-R 750, 1989 GSX-R 1100, 2002 Yamaha V-Star 1100 Custom
Posts: 167
Re: No power to gauges and dash 89 750

Quote:
Originally Posted by mark_E View Post
I'm agreeing with the guy above and suggesting that your problem may specifically be a broken/corroded (in the connection block) negative wire that returns to your battery negative from your instrument cluster.


+1


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fireteacher is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
750 or 1100 engine weight? Chasis weight? MDill Oil Cooled Gixxers 6 07-15-2005 05:02 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome