Please Help! This is frustrating me 07 suzuki gsx r600 wont crank? - Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-08-2009, 08:37 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: May 2009
Posts: 15
Question Please Help! This is frustrating me 07 suzuki gsx r600 wont crank?

Last year I wrecked my gixxer tore up the body kit so this year I put a new body kit on it and it looks great and runs fine. Untill today I changed the oil in it and now it wont crank. I believe the oil sensor is preventing the starter from turning.
The kill switch is on the run position I turn the key to on and I can hear the bike get power all over and have power to the odemeter. I hit the starter button and nothing hapends. I see the red light on the odemeter with the oil sign above it and the temp to the right of it. And the 10amp ignition fuse is not popped. Somebody please help me with this.
spanishfly83 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-19-2009, 01:28 PM
Squid
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Re: Please Help! This is frustrating me 07 suzuki gsx r600 wont crank?

Bump..

I am having the same issue with my 03 1000. Are you able to push start yours? Thats the only way I can get mine on. Once on though its good.
clutchit is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-19-2009, 01:33 PM
!##NULL##!
 
Join Date: Dec 2007
Location: 20 Minutes North of Boston
Motorcycle: 06 Busa/ 06 Gixxer 750
Posts: 491
Re: Please Help! This is frustrating me 07 suzuki gsx r600 wont crank?

Is the fuel pump coming on?
brendanp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-19-2009, 01:52 PM
Track Day Winner
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 38
Re: Please Help! This is frustrating me 07 suzuki gsx r600 wont crank?

Quote:
Originally Posted by spanishfly83 View Post
Last year I wrecked my gixxer tore up the body kit so this year I put a new body kit on it and it looks great and runs fine. Untill today I changed the oil in it and now it wont crank. I believe the oil sensor is preventing the starter from turning.
The kill switch is on the run position I turn the key to on and I can hear the bike get power all over and have power to the odemeter. I hit the starter button and nothing hapends. I see the red light on the odemeter with the oil sign above it and the temp to the right of it. And the 10amp ignition fuse is not popped. Somebody please help me with this.
umm you realize that the red light and oil lamp are ALWAYS on until the engine has started right?

if you hit the starter and NOTHING happens, it sounds like your not getting spark, but not because of anything the bikes ecu is stopping, if the bike said something was wrong it would have an FI code in place of the temp.

when the bike comes on do you hear it prime? it could have enough juice to power the gauges but not prime and start.
i would check the battery, and if thats good, look towards the starter?

Last edited by modru2004; 05-19-2009 at 01:54 PM.
modru2004 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome