c42 ignition problems : Suzuki GSX-R Motorcycle Forums: Gixxer.com
» Insurance
» Suzuki GSX-R Prices
» Sponsors
Go Back   Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com > Gixxer Forums > GSX-R600 / GSX-R750 General forum > 01-03 600 and 00-03 750

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2012, 07:29 AM   #1
jonchadwick
Novice
 
jonchadwick's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: England, UK
Motorcycle: GSX-R 600 K3
Posts: 80
c42 ignition problems

hi.

had problems with starting my bike, (fuel pump not priming) thought it was my datatool immobilisers playing up so stripped that out only to find problem still there. went and got brand new ignition and fuel cap, plugged it in to test and first turn the fuel pump primed and all was good, switched it to off and back on again and nothing!! tried 20+ times and still nothing.

going to test wires past the ignition coupling bit later, to see if its them. any other ideas, suggestions would be appreciated greatly. need her bac on the road for first thing in the morning.

thanks jon
jonchadwick is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-10-2012, 01:58 PM   #2
jonchadwick
Novice
 
jonchadwick's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: England, UK
Motorcycle: GSX-R 600 K3
Posts: 80
Re: c42 ignition problems

any1 got any ideas?

have checked there is power going to ecm from ignition, all connectors/couplings look good, fuses all are fine, check sidestand switch, cam position sensor had bit of oil type liquid in there which im told is normal.

tempted just to re wire the hole damn thing!!!
jonchadwick is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 02:35 AM   #3
babe
Squid
 
babe's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Ojai, CA
Motorcycle: 2001 GSXR 600, 07 Ninja 250
Posts: 26
Did you get the F1 code? I had this. It was my TPS sensor.

Sent from my DROID4 using Motorcycle.com Free App
babe is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:34 AM   #4
jonchadwick
Novice
 
jonchadwick's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: England, UK
Motorcycle: GSX-R 600 K3
Posts: 80
Re: c42 ignition problems

got c42 as fault code which is igntion wiring/couplings.

right then just thought id update how its going...

managed to find out by mistake that touching the gear lever (either up or down) i can get the bike to come out of FI mode and the fuel pump primes, bike starts and rides pretect as normal.

ive think it could be the gear postions sensor or a friend of mine has mentioned the netural switch, havent checked sensors or wiring yet but think im definatly getting close to solving my problem.
jonchadwick is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:49 PM   #5
avgas24
Squid
 
avgas24's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: queen creek az
Motorcycle: 01 gsxr750, 06 CRF 450
Posts: 17
Re: c42 ignition problems

I would check the contact points for cleanliness when you remove the sensor.
avgas24 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:20 PM   #6
jonchadwick
Novice
 
jonchadwick's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: England, UK
Motorcycle: GSX-R 600 K3
Posts: 80
Re: c42 ignition problems

Quote:
Originally Posted by avgas24 View Post
I would check the contact points for cleanliness when you remove the sensor.
will be doing so after reading your thread cheers electrical contact cleaner on standby

have you had anymore problems, or has it solved your problem for good?
jonchadwick is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:55 PM   #7
avgas24
Squid
 
avgas24's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: queen creek az
Motorcycle: 01 gsxr750, 06 CRF 450
Posts: 17
Re: c42 ignition problems

As far as i am concerned, it is fixed. It doesn't rain much here in AZ, but when it does i get soaked. I have put almost 90,000 miles on my bike, I bought it with 20,000, and the only thing to let me down has been stators. This has been a great bike. I hope your fix is something simple too.
avgas24 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2008 2013 Gixxer.com
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum