Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :( : Suzuki GSX-R Motorcycle Forums: Gixxer.com
» Insurance
» Suzuki GSX-R Prices
» Sponsors
Go Back   Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com > Gixxer Forums > GSX-R600 / GSX-R750 General forum > 06-07 GSX-R600/750

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2012, 09:48 AM   #1
T-RO
Back Marker
 
Join Date: Apr 2002
Location: Deltona, FL
Motorcycle: T-RO
Posts: 139
Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :(

Looking for some help as im out of ideas.

06 GSXR 600
I was planning to ride Thanksgiving morning so I set the battery tender on her the night before.
Started up and rode with NO issues to the gas station (about 10 miles). I fill up the gas tank.
After the fillup I turn the key and everything is dead. No gauge cluster, no fuel pump, nothing.
Push out of the way and start troubleshooting:

Occasionally gauges would light up, then everything died when I hit the starter.

Occasionally when the gauge cluster does NOT light up I turn the key off and the speedo needle would shoot up then down.

Occasionally the gauge cluster would light up, then flicker, then I would hear fuel pump prime. Hit starter and it all dies.

I put some jumper cables on her and she starts up. Runs for about 5 minutes then died.

All the under seat fuses are good.

Trailered her home thinking the battery took a crap on me.

Installed a brand new battery and I have all the same symptoms. Although now I have noticed that with no cluster etc the headlight does come on (may have been happening at gas station but couldnt tell).

Any ideas?
And yes, I missed Thanksgiving this year... lol
__________________
<--- Holy cow, look at that join date vs. post count. Yeah I crashed shortly after joining and just NOW got a new bike. lol
T-RO is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-2012, 10:07 AM   #2
rv6john
Club Racer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Western North Carolina
Motorcycle: GSXR 750K6, 2007 Kawasaki Z1000, Aprilia SXV550, DR650
Posts: 1,744
Re: Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :(

Hitting the starter and everything dying is classic bad battery or bad battery wire connections.

First make sure you have good connections at the battery. (Bright and shiny connections on the terminal and the battery post). Look carefully at the terminals that they are not corroded internally and the wire is not broken just inside the insulation.

Next follow the negative wire to ground and check that connection. Last the positive connection.

Lastly, it could be the ignition switch, but that does not fit the scenerio.

If all the main power circuits are good. Then get out the wiring diagram and start tracing.

One more thought, even though it is a new battery, I would hook up a volt meter to the battery and check that I had about 13 volts with no load and no less then 10v when the bike is cranking.

Please let us know what you find.
rv6john is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-07-2013, 07:27 PM   #3
T-RO
Back Marker
 
Join Date: Apr 2002
Location: Deltona, FL
Motorcycle: T-RO
Posts: 139
Re: Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :(

Ok, turned out to be the regulator/rectifier. I bought one off ebay and it fixed the problem.

During the process I accidentally swapped two connectors in my tailsection (still not sure what extra one goes to its white and triangle shaped) which caused me to pop a fuse. That fuse in turn killed the cluster. Once I saw what I had done I connected the correct connector and my fuel pump again worked.
T-RO is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-07-2013, 07:32 PM   #4
JimmySix
Back Marker
 
JimmySix's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Lakeland, FL
Motorcycle: K6 GSXR 600
Posts: 169
Re: Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :(

The white plug possibly goes to the servo motor if that has been removed.
JimmySix is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-12-2013, 03:15 AM   #5
USAFGixxer89
Squid
 
USAFGixxer89's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Abilene, TX
Motorcycle: 2006 GSXR 600, K&N Filter, Yoshi TRC Stainless Full exhaust, Custom windscreen, Gold Shorty levers, Gold GSXR bar ends, -1 +2 520 conversion kit. Brand new electrical system. new odd's and end's comin' soon!
Posts: 20
Re: Need help troubleshooting my bike ('06 GSXR 600). :(

Quote:
Originally Posted by T-RO View Post
Ok, turned out to be the regulator/rectifier. I bought one off ebay and it fixed the problem.

During the process I accidentally swapped two connectors in my tailsection (still not sure what extra one goes to its white and triangle shaped) which caused me to pop a fuse. That fuse in turn killed the cluster. Once I saw what I had done I connected the correct connector and my fuel pump again worked.
hopefully you got the OEM replacement. The first time replaced mine i bought an aftermarket one and it fried like not even a month later. So i forked out the moo-lah for a OEM replacement from Oneida and its been working great ever since. None the less, congrats on getting'er going again!
USAFGixxer89 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:21 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2008 2013 Gixxer.com
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum