Tach/speedo Not working : Suzuki GSX-R Motorcycle Forums: Gixxer.com
» Insurance
» Suzuki GSX-R Prices
» Sponsors
Go Back   Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com > Gixxer Forums > GSX-R600 / GSX-R750 General forum > 04-05 GSX-R600/750

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-06-2012, 08:45 PM   #1
warrior3535
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: midland tx
Motorcycle: 2001 Yamaha R6 Championship Edition, 2005 Suzuki GSXR 600
Posts: 12
Thumbs down Tach/speedo Not working

Anyone know what may cause the tach/speedo not to work? I have verified that it does work on a similar bike. But it is not functioning on my bike. Anyone else have this issue before?
warrior3535 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-06-2012, 08:52 PM   #2
FlaGatorL
Rookie
 
FlaGatorL's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: GA
Motorcycle: 2004 GSXR 750
Posts: 793
The sensor


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
FlaGatorL is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 08:59 PM   #3
warrior3535
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: midland tx
Motorcycle: 2001 Yamaha R6 Championship Edition, 2005 Suzuki GSXR 600
Posts: 12
Re: Tach/speedo Not working

where is the sensor located? I'm just getting into this bike. Picked it up dirt cheap and working on putting it back to stock and making it ridable imo
warrior3535 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 10:10 PM   #4
twnorton
Rookie
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, Pa
Motorcycle: 05 GSXR 600
Posts: 285
Re: Tach/speedo Not working

blown fuse
twnorton is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 10:13 PM   #5
warrior3535
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: midland tx
Motorcycle: 2001 Yamaha R6 Championship Edition, 2005 Suzuki GSXR 600
Posts: 12
Re: Tach/speedo Not working

Fuses looked good. little corroded but none of them looked blown. I'm planning on replacing all the fuses. Just haven't had the time yet with work
warrior3535 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 05:17 AM   #6
Slaki
Back Marker
 
Slaki's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: RSA
Motorcycle: 2007 GSXR 1000
Posts: 137
Re: Tach/speedo Not working

Could be a few things.

What year model?

You can check the ECU pun, sensor, the speed plate attached to the sprocket, wire that runs to cluster... Give year model then we can check
Slaki is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 01:45 PM   #7
Ant_Farm
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: Dallas,Texas
Motorcycle: '07 GSXR 600
Posts: 13
Re: Tach/speedo Not working

http://www.gixxer.com/forums/showthread.php?t=342404

Maybe this will help...
Ant_Farm is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 01:48 PM   #8
TheGeek
Stupid. Who's with me?
 
TheGeek's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Indiana
Motorcycle: Anniversary Edition 600 & Million Edition 1000
Posts: 11,198
Re: Tach/speedo Not working

Large subharness connector under the left ram air tube.
TheGeek is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 10:22 PM   #9
warrior3535
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: midland tx
Motorcycle: 2001 Yamaha R6 Championship Edition, 2005 Suzuki GSXR 600
Posts: 12
Re: Tach/speedo Not working

Sorry Had the bike specs under my user name on the left but it is a 05 600 The large harness clip under the air ram tube has been replaced also looked a little cruddy
warrior3535 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 07:37 PM   #10
warrior3535
Squid
 
Join Date: Oct 2012
Location: midland tx
Motorcycle: 2001 Yamaha R6 Championship Edition, 2005 Suzuki GSXR 600
Posts: 12
Re: Tach/speedo Not working

Thannks for the help. Found a snapped off pin. Made a new pin for it and it works good now except my speedo. Which Might be my sensor. Or some of the corrided pins. Gonna get them cleaned up and then if that dont solve that issue try the sensor.
warrior3535 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2008 2013 Gixxer.com
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum