07 GSXR600 Speedometer Problem - Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 01-09-2013, 02:32 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Dec 2012
Motorcycle: 2007 GSXR 600
Posts: 4
07 GSXR600 Speedometer Problem

Hey guys I'm having a little problem. I bought an 2007 GSXR 600 with the speedometer not working, it lights up, all of the lighted icons work but the rpms needle will not move, and anything digital is blank. So I said ok ill just buy another speedometer. After riding with it for a couple weeks the new one came. I installed it with no trouble but there is no change, this speedometer is doing the same thing. I'm starting to think I have a bigger problem but besides it being electrical, I have no idea what it would be. Any thoughts or ideas on what it is/what I need to do to fix it?
Attached Images
File Type: jpg photo.jpg (46.5 KB, 79 views)
InfamousGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 01-09-2013, 03:24 PM
Club Racer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Western North Carolina
Motorcycle: GSXR 750K6, 2007 Kawasaki Z1000, Aprilia SXV550, DR650
Posts: 1,744
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

I'm assuming the plug in the back of the display is plugged in all the way and is not damaged.

Check the big plug covered by a white/clear rubber cover just forward and left of the display. The display wiring runs through this plug also.

There is a wiring diagram in the back of the service manual. I could be very helpful tracking this down.

www.servicemanualsgsxr.com
rv6john is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 01-09-2013, 05:27 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Dec 2012
Motorcycle: 2007 GSXR 600
Posts: 4
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

I took a look at the diagram and found where the harness was so I took off the fairings. I noticed as disconnected the plug that there was a connection missing. Only one, but I'm not sure if that's enough to cause the problem. Nothings corroded or broken, that's the only thing out of place.
Attached Images
File Type: jpg photo (1).jpg (45.0 KB, 73 views)
InfamousGT is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 01-09-2013, 06:50 PM
Club Racer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Western North Carolina
Motorcycle: GSXR 750K6, 2007 Kawasaki Z1000, Aprilia SXV550, DR650
Posts: 1,744
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

Compare the diagram with the wires in the plug by color code and figure out which one is missing? I think the O/G is power in, but not 100% sure.
rv6john is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 01-15-2013, 10:40 AM
Squid
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 13
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

I have the same issue but nothing missing..
MelEvo is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 01-15-2013, 12:34 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Dec 2012
Motorcycle: 2007 GSXR 600
Posts: 4
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

Yeah I'm not sure if that's a big deal or not but I ohmed out every wire in the front harness and got little to no charge so I'm thinking its either that wire harness or maybe the speed sensor killed everything? I'm running out of things to try
InfamousGT is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 01-15-2013, 12:56 PM
Lifetime Premium
 
xaznperswaesonx's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sacramento, CA
Motorcycle: K7 GSXR-600
Posts: 957
Edit Never mind

Last edited by xaznperswaesonx; 01-15-2013 at 01:01 PM.
xaznperswaesonx is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 01-15-2013, 01:02 PM
Rookie
 
yaksha79's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: conway arkansas
Motorcycle: 09 GSXR 750 Black/Blue, cat delete, set valve and pair valve delete, moto gp shift, flashed ECU, R6 throttle tube, K&N, Ported 06/07 header, Underbike Yoshi r77, 520 conversion -2in front, HID, Billet levers, braided lines.
Posts: 426
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

Do you know anyone close by that has an 06-07 gsxr 600/750 that would try your display on their bike? I know it would be highly unlikely to have two bad the same way but not impossible.
yaksha79 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 01-15-2013, 08:46 PM
Club Racer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Western North Carolina
Motorcycle: GSXR 750K6, 2007 Kawasaki Z1000, Aprilia SXV550, DR650
Posts: 1,744
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

Quote:
Originally Posted by InfamousGT View Post
Yeah I'm not sure if that's a big deal or not but I ohmed out every wire in the front harness and got little to no charge so I'm thinking its either that wire harness or maybe the speed sensor killed everything? I'm running out of things to try
Ohmed out but no charge? I have no idea what this means.

The speed sensor will not kill anything. I will just read 0.
rv6john is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 01-16-2013, 09:27 AM
Squid
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 13
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

I have a friend with a working one, so will see whats up.
MelEvo is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 01-17-2013, 04:55 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Dec 2012
Motorcycle: 2007 GSXR 600
Posts: 4
Re: 07 GSXR600 Speedometer Problem

Quote:
Originally Posted by yaksha79 View Post
Do you know anyone close by that has an 06-07 gsxr 600/750 that would try your display on their bike? I know it would be highly unlikely to have two bad the same way but not impossible.
Not that I know of, I wish I did. Yes that's what I thought the speed sensor wouldn't affect the digital readout. Maybe a new wire harness for that side?
InfamousGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Suzuki GSX-R Motorcycle Forums Gixxer.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome